SELF LEVELING TESVİYE ŞAP UYGULAMALARI
Kendiliğinden Yayılan Zemin Şapı, Self leveling Tesviye Şapı üzerine fayans, doğal taş ve ahşap zemin kaplamaları uygulayabileceğiniz düz bir yüzey oluşturmak için kullanılan temel bir bileşendir. Genellikle sert bir beton tabanın üzerinde bir son ürün olarak kullanılır ve ayrıca yerden ısıtma borularını kaplamak için de kullanılabilir.
self leveling şap, keskin kum, çimento ve su karışımından oluşur. Çözelti, bir karıştırma küreği kullanılarak bir kovada elle karıştırılır veya şap daha büyük projeler için kullanılıyorsa, pompaya bağlı bir hortum borusundan dağıtılmadan önce bir şap pompası kullanılarak karıştırılabilir.
Özellikle malzemeyle daha önce çalışmadıysanız, genellikle en kolay seçenek olan hazır şap çözümleri de satın alabilirsiniz.
Tüm gereksinimlere uygun bir dizi beton zemin şapımız var. ekstra dayanıklılık için polipropilen lifler içeren yarı kuru çimento bağlantılı bir üründür, gelişmiş bir yüzey sağlamaya yardımcı olan, kendi kendine yayılan, kendiliğinden yerleşen harika bir zemin şapıdır.
Self Leveling Şap (Kendiliğinden Yayılan Zemin Şapı) Nedir? Nasıl Kullanılır.
Kendiliğinden yayılan şap, karo veya ahşap zemin döşenmeden önce alt zeminlere yerleştirilen hızlı priz alan bir çimento türüdür. Bileşik, zemin döşemeyi mümkün kılan bir bariyer sağlar. Kontrplak alt zeminin üzerine doğrudan döşeme uygulanması tavsiye edilmez. Kendiliğinden yayılan bileşik malzemelerle çalışırken, malzemenin talimatlarını izleyerek çoğu çatlağı ve üst tabaka kabarcıklarını ortadan kaldırabilir ve önleyebilirsiniz. Yine de, bitişi iyileştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey daha var:
Kendiliğinden yayılan akıllı şap (self leveling şap) zemin düzeltme şapı nerelerde kullanılır:
pvc zemin kaplama şapı, masif parke şapı, parke altı şap, pullu zemin düzeltme şapı, lazer zemin düzeltme şapı, zemin düzeltme şapı fiyatları, self leveling şap m2 fiyatı, self leveling m2 kaç kg gider, akıllı şap m2 fiyatı
Self Leveling Tesviye Şap (Kendiliğinden Yayılan Zemin Şapı) Çeşitleri Nelerdir?
Self leveling tesviye şapı (Kendiliğinden Yayılan zemin şapı) çimento esaslı zemin şapı ve alçı esaslı zemin şapı olarak ayrılır.
Çimento Esaslı (Kendiliğinden Yayılan Zemin Düzeltme Şapı) Self Leveling Şap
Alçı esaslı (Kendiliğinden Yayılan Zemin Düzeltme Şapı) self leveling şap
Kendiliğinden yayılan zemin şapı nasıl atılır.
Geniş bir alana şap uygulamadan veya yerden ısıtma üzerine şap uygulamadan önce her zaman bir yükleniciye danışmalısınız.
Şap dökmenin geleneksel yolu, sahada kum ve çimentonun bir karıştırıcı ile karıştırılmasıdır, ancak şapın karıştırılması için gereken yoğun emek nedeniyle, hazır şapların kullanımına doğru kademeli bir geçiş olmuştur.
Bitmiş karışım her zaman normal betondan daha pürüzsüz ve daha işlenebilir olmalı, ancak aynı zamanda onu bir arada tutacak ve hatta daha fazla çatlamasını önleyecek kadar beton içermelidir.
Şap, yeni zeminlerde pürüzsüz bir yüzey olarak veya mevcut zeminleri tesviye etmek için uygulanabilir. Şapın kendisi bir kısım çimentodan dört kısım sudan oluşur ve normal olarak düz kenarlı, ahşap / plastik bir mala ile uygulanır ve bir mala veya perdah makinesi ile bitirilir.
Zemini kurumaya bırakırken, şap seviyesinin ne kadar derin olduğuna bağlı olarak genellikle santimetre başına bir haftalık kuruma süresi tanımalısınız.
Bununla birlikte, 5 santimetreden daha büyük bir şap kalınlığı için, genellikle biraz daha uzun süre izin vermelisiniz. Şap düzgün bir şekilde kurumaya bırakıldıktan sonra, bitmiş döşemeyi üstüne döşemeye başlayabilirsiniz.
Kendiliğinden Yayılan Zemin Şapı Nedir?
Kendiliğinden yayılan şap bileşimi, çok ince bir tabaka halinde döşendiğinden, beton zeminlere çatlamadan hareket etmeleri için ihtiyaç duydukları esnekliği sağlamaya yardımcı oldukları için lateks içerir. Kendiliğinden seviyelenen bileşikler karıştırılıp döküldükten sonra, engebeli zeminde düzleşecek ve kendi kendine seviyelendirmek için yerçekimi kullanacaklardır.
Kendiliğinden Yayılan Zemin Macunu Döşemek İçin Yapmanız Gerekenler:
Yeri temizle
Önce odadaki tüm mobilyaları, süpürgelikleri ve aletleri kaldırarak zemini hazırlamaya başlayın. Alanın tamamen boş olması ve düzgün bir şekilde bitirilebilmesi için her şeyi odadan çıkarın. Ardından, iyi bir süpürme yaparak ve ardından elektrikli süpürgeyle tekrar üzerinden geçerek yüzeyin tozsuz olduğundan emin olun. Zemin tamamen tozdan arındırıldığında, yüzey astarlanabilir.
Zemindeki Çatlakları Doldurun
Beton zemininizdeki büyük çatlakları bir dolgu ve sızdırmazlık maddesi ile doldurun. Bunu, beton dolgu şişesinin ağzını çatlaklara sokarak ve çatlak düzgün bir şekilde kapatılana kadar dolguyu sıkarak kolayca yapabilirsiniz. Alternatif olarak, dolguyu çatlağa bastırmak için mala kullanabilirsiniz. Daha fazla çalışmaya başlamadan önce, hazırlık çalışmasına devam etmeden önce dolgu maddesinin ve sızdırmazlık maddesinin kurumasına izin vermek önemlidir.
En iyi ipucu: Zemini astarlamadan ve üzerine tesviye macunu dökmeden önce tüm çatlakları tamamen doldurmanız önemlidir, aksi takdirde, tüm çatlakların içine akıp dolduracağı için gerekenden çok daha fazla tesviye malzemesi kullanmış olursunuz.
Astarı Uygula
Zemin hazırlandıktan sonra, astarı yumuşak kıllı bir itme süpürgesi ile zeminin tüm yüzeyine yayarak uygulama zamanıdır. İyice yaymak için, betonun gözeneklerine nüfuz etmesi için aşağı doğru basınç uygulayın. Zemin astarı iyice uygulandıktan sonra, yapışkan bir yüzey elde edene kadar yaklaşık 3-24 saat kurumaya bırakılması önemlidir.
Bileşik karıştırın
Bir kova kullanarak, kıvamı doğru olana kadar bileşimi bir karıştırma küreği ile karıştırın. Bu aşamada, sadece gerekli sayıda şap hattı oluşturacak kadar karıştırmak en iyisidir. Tek seferde birden fazla torbayı karıştırmayın çünkü karışımın dökülebilir ve yayılabilir hale gelmesi için yalnızca yaklaşık 15-30 dakikanız vardır. Bu işte her zaman bir ortakla çalışmanızı tavsiye ederiz, çünkü bu, bir kişinin bir sonraki tesviye bileşimini karıştırırken bir başkasının döküp yayması anlamına gelir.
Beton Düzelticiyi Kurumaya Bırakın
Tüm beton zemin düzeltici zemine yayıldıktan sonra, üreticinin talimatlarına göre kurumasına izin vermenin zamanı geldi. Beton zemin tesviye bileşiklerinin çoğu çabuk kurur, böylece sadece 4 saat sonra üzerinde yürünebilir ve 24 saat sonra tamamen kurur. Bu aşamadan sonra beton zemin üzerine başka zemin kaplama çeşitleri döşeyebilirsiniz.
Önemli ipucu: Zemin tesviye karışımınızın kuruma süresinin sıcaklık ve neme bağlı olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, kullandığınız zemin tesviye bileşiğinin türünü kontrol ettiğinizden ve üreticinin talimatlarını okuduğunuzdan emin olun.
Beton Zemin Tesviyesinin Faydaları
- Kendiliğinden yayılan beton, polimer modifiyeli bir çimentodur, bu nedenle uygun yerleştirme için büyük hacimlerde su eklenmesine gerek yoktur.
- Kendiliğinden yayılan beton, çok yüksek basınç dayanımlarına sahip pürüzsüz, düz yüzeyler oluşturmak için kullanılır.
- Beton, ahşap, kontrplak veya seramik zeminlerin üzerine ve daha fazlasına monte edilebilir.
- Hem mimarlar hem de ticari mülk sahipleri için en hızlı ve en yeni döşeme trendleri arasında.
- Hızlı ve kolay kurulum.
- hipoalerjenik.
Beton zemin tesviyesinin, hasarlı zeminlerde ve onarım maliyetlerinde azalma da dahil olmak üzere birçok avantajı vardır. Bu nedenle, zeminlerinizin yapısal bütünlüğünü iyileştirmek ve tüm pürüzleri gidermek istiyorsanız, ihtiyacınız olan şey beton zemin tesviyesidir.